Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που έφερνε χασίς και ηρωίνη στη χώρα μας από την Αλβανία και την Τουρκία, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι κύκλωμα έφερνε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα. Παρακολούθησαν τις ενέργειές τους και, τελικά, συνέλαβε δυο Έλληνες (γυναίκα – άντρας), ηλικίας 46 και 58 ετών αντίστοιχα και αλλοδαπό ηλικίας 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία, για εγκληματική συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.



Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 58χρονη ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος εντός συνόρων. Αυτή οργάνωνε την εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Η 46χρονη συνελήφθη σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, να κατέχει περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο σύλληψης, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε διαμέρισμα που διατηρούσε το κύκλωμα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 38 κιλά και 149 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 
  • δύο κιλά και 53 γραμμάρια ηρωίνης  
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • δυο κινητά τηλέφωνα 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Πηγή: Ελληνική Αστυνομία
Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία