Υπέρ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργοδότες, όσον αφορά τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Ο ΕΔΟΕΑΠ ζητούσε την απόδοση του 2% του τζίρου των εταιριών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υπέρ των εργαζομένων, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν, αρχικά μέρος των ιδιοκτητών και, στη συνέχεια, άπαντες. Το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκε υπέρ των Ενώσεων των δημοσιογράφων για την απόδοση του 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τις εταιρείες ΜΜΕ στο φορέα. 

Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Η Δικαιοσύνη μίλησε! Είναι ημέρα δικαίωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ και τους ασφαλισμένους του, τους ανθρώπους της Ενημέρωσης. Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ δούλεψαν σκληρά για αυτήν την απόφαση. Τώρα έχουμε μπροστά μας άλλον έναν κάβο να περάσουμε: Τις προσφυγές και άλλων φορέων εναντίον μας. Θα δώσουμε και αυτήν τη μάχη μαζί με τις Ενώσεις των εργαζομένων στην Ενημέρωση, χωρίς τυμπανοκρουσίες".

Το -λεγόμενο και- μικρό αγγελιόσημο του 2%  που επιβαρύνει κυρίως τις έχουσες υψηλότερο τζίρο εταιρίες, την ΕΡΤ, την Cosmote TV και τη Nova, λαμβάνει με την απόφαση αυτή και θεσμική κατοχύρωση.