Χωρίς Google έμεινε ο κόσμος για, περίπου, μία ώρα.

Σύμφωνα με το DownDetector, υπηρεσία που παρακολουθεί προβλήματα σύνδεσης σε δημοφιλείς δικτυακούς τόπους, το σφάλμα που εμφανίστηκε στις 14.00 ώρα Ελλάδας επηρέασε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Τα προβλήματα, που παρατηρήθηκαν λίγο μετά τις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφορούν καμιά δεκαριά υπηρεσίες, ανάμεσά τους και εκείνες που χρησιμοποιούνται πιο πολύ, όπως η αποστολή μέιλ και συνημμένων της υπηρεσίας Gmail, η ηχογράφηση βιντεοδιασκέψεων, η δημιουργία αρχείων στην διαδικτυακή υπηρεσία Drive, ή ακόμη η λήψη σημειώσεων όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τουλάχιστον 47.000 χρήστες ανέφεραν ότι αδυνατούν να συνδεθούν στο YouTube και πάνω από 23.000 ανέφεραν αδυναμία πρόσβασης στο Gmail.

«Είμαστε ενήμεροι ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα στην πρόσβαση στo YouTube -η ομάδα μας έχει ενημερωθεί και το εξετάζει» ανέφερε η YouTube στον λογαριασμό της στο Twitter. «Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε νεότερα» λέει.

Πάντως το Google Workspace Status Dashboard, ένα εργαλείο που ενημερώνει για προβλήματα σε εφαρμογές της Google, επέμενε ότι... όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας λειτουργούν κανονικά.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε πριν λίγο. 

Αρχικά τα προβλήματα εντοπίστηκαν, νωρίς το πρωί, στο Youtube. Η ομάδα διαχείρισης του YouTube αρχικά προχώρησε ανάρτηση στο Twitter, σημειώνοντας ότι ερευνά το ζήτημα και θα ενημερώσει σύντομα τους χρήστες.

Η ομάδα ανακοίνωσε αργότερα, και πάλι μέσω Twitter, ότι η πλατφόρμα βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία και ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση των χρηστών.

Ο ιστότοπος του βρετανικού κρατικού δικτύου BBC έκανε λόγο για "σπάνια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας" των διαδικτυακών υπηρεσιών του κολοσσού της τεχνολογίας.

Τα αίτια του προβλήματος δεν έχουν εντοπιστεί ή κοινοποιηθεί.

Εκπρόσωπος της Google ο οποίος ερωτήθηκε νωρίτερα για το θέμα δήλωσε αδυναμία να απαντήσει, καθώς δεν είχε ούτε ο ίδιος πρόσβαση στο email του.