Έκκληση απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε ειδικά φέτος η πόλη να φωτίσει ακόμα περισσότερο.

Με δεδομένες τις οικονομικές απώλειες από το προηγούμενο lockdown, την ακύρωση της ΔΕΘ αλλά και το τωρινό lockdown, τόσο ο εμπορικός κόσμος όσο και οι πολίτες "αναμένουν μια όσο το δυνατόν γιορτινή ατμόσφαιρα ώστε όλοι μας να νιώσουμε την απαραίτητη αισιοδοξία και το ανάλογο κλίμα κανονικότητας", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΣΘ.

Μάλιστα, απαντώντας, ουσιαστικά, σε ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων που ήθελαν να μη δοθούν χρήματα για τον στολισμό, αλλά να διατεθούν σε άλλες ανάγκες -όπως οι υγειονομικές- οι έμποροι τονίζουν: "Δεν πρέπει για μικροπολιτικούς λόγους να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Τα φετινά Χριστούγεννα πρέπει να είναι ένα γεγονός που θα μας φέρει όλους κοντά και θα μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε, μέχρι αυτή η πανδημία να λάβει τέλος και να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα".

Ζητούν συμπαράταξη Συλλόγων, Επιμελητηρίων και Δήμων  για "να ντυθεί η πόλη στα γιορτινά της, οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος να νιώσουν την απαραίτητη αισιοδοξία και για μερικές εβδομάδες, όλοι μας, να ζήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, το κλίμα των Χριστουγέννων".

Ο ΕΣΘ δηλώνει έτοιμος να συνδράμει στις δρομολογημένες ενέργειες του Δήμου και άλλων φορέων που αποσκοπούν στην έμπρακτη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων. "Είναι η ώρα για να ενωθούμε και να δράσουμε ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει ακόμα πιο έτοιμους", καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΣΘ.