Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τις βασικές υγειονομικές δομές της Ημαθίας, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας.

Οι δυο παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

1.«Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας»: Με τα δεκάδες νέα μηχανήματα αναμένεται να καλυφθούν και να αναβαθμιστούν οι λειτουργικές ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου όπως χειρουργείων, ΤΕΠ, ΜΕΘ, όλων των κλινικών, αλλά και οι ανάγκες απομόνωσης κλινών που θα νοσηλεύονται άτομα με μεταδοτικά νοσήματα με αποτέλεσμα τον συνολικό εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υπηρεσιών υγείας, που παρέχει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και μηχανήματα αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και άλλων ανάλογων ιών στο μέλλον.

2.«Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας»: Επίσης θα γίνει προμήθεια δεκάδων σύγχρονων μηχανημάτων για την κάλυψη και αναβάθμιση των λειτουργικών αναγκών όλων των τμημάτων του νοσοκομείου (χειρουργείων, ΤΕΠ, ΜΑΦ), όλων των κλινικών, αλλά και οι ανάγκες απομόνωσης κλινών που θα νοσηλεύονται άτομα με μεταδοτικά νοσήματα. Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος με μηχανήματα αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και άλλων ανάλογων ιών στο μέλλον.

«Διαθέτουμε 2,5 εκ. ευρώ συνολικά για την προμήθεια του πλέον εξελιγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις δυο βασικές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας της Ημαθίας, τα δημόσια νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας. Οι παρεμβάσεις μας αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία σήμερα, καθώς γίνονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και δίνουμε τη δυνατότητα στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα να αντιμετωπίσουν με τα ισχυρά ‘όπλα’ που τους διαθέτουμε τη μεγάλη μάχη που δίνουμε όλοι μας για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο