Ξιφουλκούν, ο ένας κατά του άλλου, με γραπτές ανακοινώσεις τους, ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θ. Καράογλου με την... πρώην (και νυν βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αφορμή δόθηκε από ανακοίνωση του κ. Καράογλου, ο οποίος ενημέρωνε ότι αύριο, Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 "θα διανείμει χιλιάδες μάσκες μιας χρήσης και μεγάλες ποσότητες αντισηπτικό και απολυμαντικό στο προσωπικό που υπηρετεί στους τελωνειακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα". Το θέμα δεν ήταν, βέβαια, η πράξη, αλλά στο ότι στην ανακοίνωση προστίθετο πως "το Υγειονομικό υλικό διατίθεται για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών που έχουν καταγραφεί σε δυο από τις κυριότερες πύλες εισόδου στη χώρα" κι ότι "οι μάσκες είναι δωρεά" συγκεκριμένων εταιριών, των οποίων οι επωνυμίες αναφέρονταν στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Μετά από λίγες ώρες, η κ. Νοτοπούλου απάντησε με δική της ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι "πέρασε ολόκληρο καλοκαίρι που έμπαιναν και έβγαιναν χιλιάδες τουρίστες, πέρασε η περίοδος που πηγαινοέρχονταν ανεξέλεγκτα εργάτες γης και θυμήθηκε τώρα να δώσει υλικά ατομικής προστασίας στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μεθορίου". Και προσέθετε: "Και άντε να διαφημίζει την πρωτοβουλία του, που θα έπρεπε να την είχε πάρει η κυβέρνησή του από το πρώτο κύμα της πανδημίας, να μην ντρέπεται να προβάλλει μέσα από Δελτίο Τύπου του υφυπουργείου, τις ιδιωτικές εταιρίες που τον χρηματοδοτούν; Τι είναι ο Υφυπουργός; Διαφημιστής των εταιριών; Κι αν οι εταιρίες χρηματοδότησαν την αγορά των υλικών, ο κ. Καράογλου τι παριστάνει; Τον πρωταγωνιστή στις φωτογραφίες; Έβαλε το καπέλο στις ιδιωτικές προσφορές για να τις βαφτίσει κυβερνητικές";

Για να καταλήξει η κ. Νοτοπούλου: "Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, είπε κάποιος κάποτε... Κυβέρνηση «αρίστων» Κυβέρνηση χορηγών".

Μια ώρα αργότερα ήρθε η ανταπάντηση του κ. Καράογλου: "Σε 152 λέξεις αποκαλύπτονται τα ιδεολογικά νάματα του ΣΥΡΙΖΑ... Με την ανακοίνωσή της η κυρία Νοτοπούλου στοχοποιεί για πολλοστή φορά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αντί να επαινεί τις εταιρείες για την κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύουν, δωρίζοντας υγειονομικό υλικό στους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους των τελωνειακών σταθμών Ευζώνων και Προμαχώνα, τις καταγγέλλει.  Φαίνεται πως εξακολουθεί να ονειρεύεται κολεκτιβοποίηση και άλλες Σταλινικές πρακτικές, από εκείνες που αρέσκονται στην Κουμουνδούρου"., απάντησε ο νυν υφυπουργός στην... πρώην.

Φυσικά υπήρξε... ανταπάντηση στην ανταπάντηση: "Όταν σε όλο τον κόσμο παροχή υγειονομικού υλικού, μέτρων ατομικής προστασίας στους πολίτες και η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας  είναι ευθύνη της Πολιτείας , αλλά για τον ΥΜΑΘ της ΝΔ είναι "σταλινική πρακτική". Σήμερα που μετράμε εκατοντάδες θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα η μόνη λέξη που αρμόζει, είναι ντροπή" ανακοίνωσε το βράδυ η κ. Νοτοπούλου.

Ελπίζουμε να το... λήξουν εδώ...