Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat υποδέχεται τον Ioannis Grosdanis.

Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Γκροσδάνης διερευνά την συναρπαστική σχέση του κινηματογράφου με τη μουσική, αφηγείται άγνωστες ιστορίες από τη ζωή των σπουδαίων κινηματογραφικών συνθετών και επιχειρεί μια κριτική προσέγγιση στο έργο τους.

Από την εποχή των ταινιών του βωβού κινηματογράφου μέχρι τα σύγχρονα μπλοκμπάστερ, η μουσική παίζει διαχρονικά έναν σημαντικό ρόλο στην μαγεία των εικόνων. Λένε πως φεύγοντας από το σινεμά εκείνο που μας μένει στο μυαλό και στο αυτί είναι μια μελωδία της ταινίας, που την σιγοψιθυρίζουμε γυρνώντας στο σπίτι. 

Την ιστορία αυτών των μελωδιών των κινηματογραφικών ταινιών στο διάβα του χρόνου και των μουσικών που τις δημιούργησαν θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, να ξαναθυμηθούμε και να ξαναγαπήσουμε αναδεικνύοντας την αληθινή μαγεία του κινηματογράφου και την μελωδία που κρύβουν μέσα τους οι εικόνες. Μια πλούσια αφηγηματική διαδρομή από την εποχή του Μαξ Στάϊνερ και του Μπέρναρντ Χέρμαν φτάνοντας στο σήμερα με τον Χανς Τσίμερ και τον Αλεξάντερ Ντεσπλά. 


Η ταυτότητα της εκδήλωσης:

Πλατφόρμα zoom

Ώρα: 19:00

Συμμετοχή: 7 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com


Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη της πολιτιστικής εταιρείας  Thessaloniki Walking Tours) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)

Στη φωτογραφία ο συνθέτης Νίνο Ρότα.