Διευθυντές σχολείων του δήμου Νεάπολης Συκεών παρέλαβαν, από το δήμο, φορητούς υπολογιστές για την κάλυψη των αναγκών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ήταν η νέα παρτίδα των λάπτοπ την οποία προμηθεύτηκε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να ενισχύσει την επί ίσοις όροις διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, θυμήθηκε, για λίγο, τον... Μαρξ.

Παραδόθηκαν συνολικά 252 φορητοί υπολογιστές κόστους 81.244,8 ευρώ, ποσό που καλύπτεται και αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο. Από αυτά, τα 179 λάπτοπ δόθηκαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα 73 σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σύνολο των υπολογιστών θα αποτελεί δημόσια περιουσία και θα επιστραφεί στις σχολικές μονάδες με τη λήξη του lockdown. 

Η τελετή παραλαβής και παράδοσης των υπολογιστών έγινε στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη. 

«Ο πρώτος δήμος…»

 «Κάποτε ο Μαρξ είχε πει ότι αυτοί που θα κατέχουν τη γνώση θα κατέχουν και την εξουσία και θα ευημερούν. Σήμερα αυτή η ρήση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η μόρφωση και η διαπαιδαγώγηση αποτελούν απαραίτητα εφόδια για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής των παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Είμαστε ο πρώτος δήμος από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όταν εφαρμόστηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μακάρι η Πολιτεία να ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της, αλλά δυστυχώς δεν ήταν κι εμείς δεν μπορούσαμε να την περιμένουμε», πρόσθεσε ο κ. Δανιηλίδης.

«Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που παραλάβαμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους τα παιδιά, σε μια εποχή τέτοια που η εκπαίδευση μετασχηματίζεται σε ψηφιακή, τους έχουν απόλυτη ανάγκη. Ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών» δήλωσε η διευθύντρια του 3ου Δ.Σ. Συκεών Αθηνά Κοφτερού, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη δεν έχουμε πάρει υπολογιστές από κάποια άλλη πηγή».

«Η κίνηση αυτή βοηθά πάρα πολύ τους μαθητές μας και απαλύνει -μέσα σε όλα τα προβλήματα- τις οικογένειες γιατί δεν στερεί από τα παιδιά τους τη μόρφωση, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία που έχουμε με το δήμο θα συνεχιστεί και στο μέλλον» δήλωσε ο διευθυντής 1ου Γυμνασίου Νεάπολης Ιωάννης Κουκίδης.

«Είναι η μοναδική βοήθεια που έχουμε δεχθεί ως τώρα, η οποία προέρχεται από το δήμο καθώς εμείς ως σχολείο από το υπουργείο δεν έχουμε λάβει τίποτα», υπογράμμισε ο διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Πεύκων Βασίλης Σαρίκολης. 

Ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Συκεών Νίκος Καραμουζάς ανέφερε: «Αξιέπαινη η ενέργεια του δήμου που κάλυψε με τον τρόπο αυτό τις ανάγκες. Τουλάχιστον το δικό μας σχολείο έχει καλυφθεί, δηλαδή ό,τι αίτημα είχαμε κάνει έχει ικανοποιηθεί από τον δήμο, και τώρα και την προηγούμενη χρονιά».