Σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους, ο Δήμος Καλαμαριάς αποφάσισε, για δεύτερη συνεχή χρονιά,  τη μείωση των δημοτικών τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Καλαμαριάς . 

Το γεγονός ότι,  αυτή η απόφαση ελήφθη τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία, καθώς η Δημοτική Αρχή σε μία προσπάθεια έμπρακτης στήριξης  στέκεται συμπαραστάτης στους δημότες, ενώ παράλληλα επιχειρεί με σωστή διαχείριση να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Δήμου συνεπής στις δεσμεύσεις της,  μέσα σε διάστημα περίπου 14 μηνών και  μετά την περσινή μείωση κατά 10% των  δημοτικών  τελών, έρχεται να προσθέσει  και φέτος άλλη μια μείωση της τάξης του 15% . Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες μέσα στο 2019 πλήρωσαν  συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ και από τη νέα χρονιά  2021 και κάθε χρόνο θα πληρώνουν 2 εκατομμύρια λιγότερα. 

Η επιλογή για μείωση των δημοτικών τελών, μπορεί να στέρησε από τον Δήμο έσοδα,  ωστόσο θα ωφελήσει τους πολίτες της Καλαμαριάς, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τα εισοδήματα των νοικοκυριών.