Δέκα κρούσματα κορωνοϊού (τέσσερα σε παιδιά και έξι σε εργαζόμενους) εντοπίστηκαν μετά από τεστ του ΕΟΔΥ στο βρεφοκομείο του δήμου Θεσσαλονίκης, Άγιος Στυλιανός.

Την ανίχνευση των κρουσμάτων ανακοίνωσε η πρόεδρος του δ.σ. του Ιδρύματος, Ιωάννα Σπανού, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Διαβάστε τι ανάρτησε:

"Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του".

Δείτε την ανάρτηση: