Σε φυλακή μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, τρεις υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσαν παράνομα στην αποθήκη οκτώ μετανάστες χωρίς έγγραφα -έξι άνδρες και οκτώ γυναίκες. Ζητούσαν λύτρα, από συγγενικά τους πρόσωπα, για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Τους φυλακισμένους μετανάστες εντόπισαν αστυνομικοί εποχούμενης περιπολίας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας . Οι αλλοδαποί οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. 

Για την απελευθέρωσή τους, οι φερόμενοι ως δράστες απαιτούσαν τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά. Όσο δεν ικανοποιούνταν η απαίτησή τους, απειλούσαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος τους, ενώ οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων, τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά και τις ανάγκαζαν να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις.

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο κι αφορά παρόμοια περίπτωση στη Σίνδο