Συνεχιζονται, ως αυτήν την ώρα, οι δηλώσεις για το θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, κυρού Ιωάννη.

Για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνίδια απώλεια του Μητροπολίτη Ιωάννη είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πνευματική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή του τόπου μας, υπηρετώντας τη Θεσσαλονίκη σε όλη του τη ζωή. Από τους πλέον δραστήριους Μητροπολίτες, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο για όλους μας, για τον τόπο μας και ισχυρή παρακαταθήκη για την Εκκλησία μας. Ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητά του θα μείνουν αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά του, όπως και η προσφορά του στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και ο μετρημένος και υπεύθυνος λόγος του. Θα είναι για πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: "Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη προσφορά και στην πόλη μας, ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε ένας γνήσιος εκφραστής των υψηλών μηνυμάτων της Ορθοδοξίας και είχε να επιδείξει δίπλα στο θρησκευτικό κι ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό".

 Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από την αναπάντεχη είδηση του θανάτου του  Μακαριστού Μητροπολίτη μας και προσωπικού μου φίλου Ιωάννη.  Τις ημέρες της νοσηλείας του στο νοσοκομείο είχα καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Η κατάστασή του έδειχνε να βελτιώνεται. Δυστυχώς, σήμερα ανακοινώθηκε το μοιραίο. 

Στο σύντομο βίο της θητείας μου στο δημαρχιακό αξίωμα, είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να υπάρξει πολύτιμος συμπαραστάτης και οδηγός μου. Εκτίμησα το ήθος του, την ευρύτητα του πνεύματός του, την πρωτοπόρα σκέψη του, αλλά και τη βαθύτατη αφοσίωσή του στο ποιμαντικό έργο.  

Σήμερα είναι ημέρα πένθους. Η Μητρόπολη μας μένει ορφανή. Όμως ο αγαπητός ποιμενάρχης μάς αφήνει παρακαταθήκη ένα πολυσχιδές πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στον τόπο μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τον αποχαιρετώ με βαθύτατη οδύνη και θλίψη, όμως θα τον θυμάμαι πάντα με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην πνευματική οικογένειά του, στους οικείους του και στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης». 

Με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας δηλωσε:

"Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, έναν πεφωτισμένο Ιεράρχη, έναν πνευματικό ηγέτη, έναν αγαπημένο φίλο. 

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρός Ιωάννης, πρόσφερε πολυσήμαντο έργο στους δήμους Βόλβης και Λαγκαδά, όχι μόνο με την διδακτική πνευματική καθοδήγησή του, αλλά με το πολυσχιδές έργο του. 

Η αγάπη του για τον συνάνθρωπο, η προσήλωση του στις αξίες της Ορθοδοξίας και η υποστήριξη των εθνικών δικαίων, θα αποτελέσουν παράδειγμα για όλες και όλους μας.

Εκ μέρους των κατοίκων του δήμου Βόλβης, εκφράζω τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια μας. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη".


Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Στ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, με τον οποίο μας συνέδεε η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας. 
Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Χαλκηδόνος, καθώς ο Μακαριστός Μητροπολίτης καταγόταν από τη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του Δήμου μας.  
Ο μακαριστός ιεράρχης υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική Εκκλησία αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο. 
Για όλους μας θα αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα πεφωτισμένου και σεμνού ιεράρχη, με σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της. 
Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.
Αιωνία του η μνήμη…».