Σκέφτεται πραγματικά να αποχωρήσει από τη Formula 1 ή απλά προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους του νέου του συμβολαίου; Ιδού η απορία σχετικά με το μέλλον του Lewis Hamilton, που στο περιθώριο του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, πέταξε τη βόμβα πιθανής αποχώρησης από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα λόγια του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ήρθαν σε συνέχεια ερώτησης σχετικά με το μέλλον της Mercedes AMG F1, μετά την αποκάλυψη του επικεφαλής της, Toto Wolff, πως προετοιμάζει διάδοχη κατάσταση γιατί έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές του.

«Δεν ξέρω ούτε εγώ αν θα είμαι στην εδώ του χρόνου, άρα δεν είναι κάτι που να με προβληματίζει αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλές σοβαρές συζητήσεις, ξέρω πως σκέφτεται αυτή την εποχή, μοιραζόμαστε πολλά και κουβαλάμε θαρρώ αμφότεροι μεγάλο βάρος. Είμαι στο σπορ πολύ, πολύ καιρό. Και καταλαβαίνω το να θέλει να αποτραβηχτεί λίγο, να βρει χρόνο για την οικογένεια και άλλα πράγματα», είπε μεταξύ άλλων ο Hamilton.Το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν που διανύουμε και παρότι προ-κορωνοϊού έλεγε στο συντάκτη αυτού του κειμένου πως ήθελε να ολοκληρωθεί το θέμα ανανέωσης την Άνοιξη, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Σκέφτεται αλήθεια να αποχωρήσει; Ή θέλει, έχοντας σύντομα κατακτήσει και έβδομο παγκόσμιο τίτλο, να εξασφαλίσει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με όρους της προ-Covid εποχής; Μάλλον το δεύτερο αλλά ποτέ μη λες ποτέ.
«Αν αποφασίσει να αποχωρήσει από τη F1, πράγμα που δεν πιστεύω πως θα συμβεί και ελπίζω να μη συμβεί, θα γίνει χαμός στην αγορά των οδηγών. Όμως νομίζω πως απλά μίλησε το συναίσθημα. Είμαστε όλοι πολύ ευτυχείς αλλά και πολύ κουρασμένοι», είπε από την πλευρά του ο Wolff.

www.newsauto.gr/