Μπορεί, αυτήν την ώρα, να μην αντιμετωπίζουμε το χθεσινό αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια, παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί μαθητές και καθηγητές που δεν τα κατάφεραν να συνδεθούν και σήμερα στην πλατφόρμα της αποστάσεως εκπαίδευση. 

Καθώς, μάλιστα, η πλατφόρμα Webex είναι πανευρωπαϊκή, όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνεται στις 10 το πρωί, όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν στο σύστημα και οι μαθητές της κεντρικής Ευρώπης!

Ήδη, σε χωριά της ανατολικής και της δυτικής Θεσσαλονίκης μαθητές... κάθονται και περιμένουν να συνδεθούν με το σύστημα. Κι αυτό παρά το ότι η Cisco προχώρησε χθες σε βελτιώσεις της πλατφόρμας. 

Για την εταιρία, χθες επηρεάστηκε... «για μικρό χρονικό διάστημα ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», όπως ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη. Πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον».

Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι «ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος» κι ότι δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. 

Η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνει πως έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο (Webex) της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. 

Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους.  Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα. 

Από την εταιρία έγινε γνωστό ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.