Δυο παρέες νεαρών αλλοδαπών συνέλαβαν αστυνομικοί επειδή, όπως αποδείχτηκε, είχαν... ελαφρύ χέρι κι άρπαζαν κινητά από τις τσέπες Θεσσαλονικέων που... αθλούνταν στην παραλία και σε δρόμους του κέντρου της πόλης.

Την πρώτη παρέα απάρτιζαν τρεις νεαροί αλλοδαποί. Τελικά, μετά από αναζητήσεις, συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο ένας από αυτούς: Ένας 19χρονος, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίτερα χθες το μεσημέρι, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μαζί με δύο συνεργούς του, άρπαξαν  κινητό τηλέφωνο 28χρονου, το οποίο πέταξαν όταν η πράξη τους έγινε αντιληπτή. Ο 28χρονος που αντιλήφθηκε ότι του άρπαζαν το τηλέφωνο, κάλεσε την αστυνομία και άρχισαν αναζητήσεις που κατέληξαν στη σύλληψη του 19χρονου.

Η δεύτερη παρέα λωποδυτών εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας. Οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν χθες (22-11-2020) το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, δύο  αλλοδαπούς ηλικίας 22 και 23 ετών, καθώς ο πρώτος άρπαξε κινητό τηλέφωνο από 43χρονο, το οποίο έδωσε με μια ταχυδακτυλουργική κίνηση στον δεύτερο. Μόνον που ο τελευταίος, στη θέα των αστυνομικών, το πέταξε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.