Λύτρα ζήτησαν αλλοδαποί, για να αφήσουν ελεύθερο 23χρονο ομοεθνή τους, τον οποίο είχαν απαγάγει.

Ο 23χρονος έπεσε θύμα απαγωγής τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν τον πλησίασαν δύο ομοεθνείς του και τον έπεισαν να επιβιβαστεί στο όχημά τους, για να τον μεταφέρουν στον προορισμό του. Όμως, στην πραγματικότητα τον απήγαγαν, τον ανάγκασαν να μιλήσει με τρίτο ομοεθνή τους, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της απαγωγής, ο οποίος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό (η Αστυνομιά δεν ανακοίνωσε το μέγεθος των λύτρων) για να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Επειδή ο νεαρός αλλοδαπός δεν είχε τα χρήματα, τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενείς του, για να στείλουν εκείνοι τα λύτρα. Την επομένη, αφού το ποσό εισπράχθηκε, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος. 

Έντεκα μήνες μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε, έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών αλλοδαπών αντρών και δύο νεαρών Ελληνίδων, για τα αδικήματα της Αρπαγής και Εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών οι οποίοι και αναζητούνται, ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.