Στη Βουλή έφθασε το θέμα του ΟΑΣΘ. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε ομιλία του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία. Ειδικά για το τεχνικό πρόβλημα σε ένα από τα λεωφορεία, που προσέφερε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον ΟΑΣΘ, έκανε λόγο για «τέρατα που ακούσαμε πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ» και χαρακτήρισε , μίλησε για «πολιτικό ψεύδος που έχει και όρια» και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να κινδυνολογεί και ένα μεμονωμένο τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε επιτόπου από τον οδηγό, να το μεγεθύνει και να επιχειρεί να πανικοβάλει τον κόσμο. Τόσο πολύ σας έχει πειράξει που ενώνουμε δυνάμεις με τον Δήμο αντί να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα; Έκανε δωρεά ο Δήμος Θεσσαλονίκης 50 λεωφορεία, εσείς τι θέλατε, να πούμε όχι»; 

Ο υπουργός προσέθεσε ότι τα οχήματα ελέγχονται με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διευκρίνισε ότι  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν είπε ποτέ ότι αυτά τα λεωφορεία θα είναι καινούρια και πρόσθεσε ότι θα είναι μεταχειρισμένα, αλλά πολύ καλύτερα από λεωφορεία που διαθέτει σήμερα ο ΟΑΣΘ, τα οποία είναι ηλικίας άνω των 15 ετών. Κάλεσε, τέλος, την αξιωματική αντιπολίτευση να περιμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου, για τα οποία, ο ίδιος θα επανέλθει στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕΘ

Ανακοίνωση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξέδωσε, σήμερα, και ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης με την οποία, όπως τονίζει, επιθυμεί να δώσει έναν ήπιο, νηφάλιο και διαφορετικό τόνο στη συζήτηση. Στην ανακοίνωση αυτή, ο  ΟΣΕΘ χαρακτηρίζει «σημαντικές πληροφορίες» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα μίσθωσης οχημάτων για αστική συγκοινωνία και την εκχώρηση τμήματος έργου του παρόχου ΟΑΣΘ για δύο χρόνια στα ΚΤΕΛ.

«Αδιαμφισβήτητα, οι παραπάνω ενέργειες, θα τροφοδοτήσουν με 180 και 120 επιπλέον οχήματα καθημερινά την αστική συγκοινωνία της περιοχής Θεσσαλονίκης. Αν προσθέσουμε την αξιέπαινη προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για άλλα 50, καταλαβαίνουμε ότι 350 οχήματα προστίθενται τους μήνες αυτούς στο στόλο της συγκοινωνίας, που δυστυχώς έφτασε να έχει σήμερα λειτουργικά μόλις 200 – 210 εκ μέρους του ΟΑΣΘ, μετά από σειρά κρίσιμων αστοχιών του στόλου, απόσυρσης σχεδόν 100 υπερήλικων και αδυναμίας αγοράς νέων..», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

Χαρακτηρίζει «μεμονωμένα τεχνικής φύσης συμβάντα» περιστατικά όπως το πρόσφατο με το λεωφορείο από τη Λειψία και καλεί τους πάντες να σταματήσουν τις αντεγκλήσεις και να προχωρήσουν «με ομόνοια και δουλειά».