Αδιαφορία της πολιτείας για το Σέιχ–Σου καταγγέλλουν, με ερώτησή τους, οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Κάνουν λόγο για αναντιστοιχία μεταξύ των δηλώσεων και των δεσμεύσεων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη κατά την επίσκεψή του στο Σέιχ-Σου, τον Σεπτέμβριο του 2019, και των παρεμβάσεων της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης έκτοτε. Όπως υποστηρίζουν, τόσο το περιαστικό δάσος όσο και οι πολίτες που το επισκέπτονται παραμένουν εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους.

Ισχυρίζονται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος ή πυρκαγιάς κατά την περίοδο του καλοκαιριού, αφού τα υπολείμματα και μέρος των άρρωστων κορμών, από το περίφημο φλοιοφάγο έντομο παραμένουν ακόμα στο δάσος, όπως προκύπτει και από καταγγελίες πολιτών. Ζητούν να μάθουν αφενός, τον τρόπο με τον οποίο οι εμπλεκόμενοι Δήμοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα της πυροπροστασίας που τους δόθηκαν και αφετέρου, το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων  και των προσλήψεων που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι υπηρεσίες του, οφείλουν  να προγραμματίσουν, έτσι ώστε το Σειχ-Σου να καθαρίσει αλλά, και με ασφάλεια, να υφίσταται ως πνεύμονας και ως διέξοδος για την πόλη, εγκαίρως. 

Παράλληλα, ζητούν να μάθουν αν εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι για την προστασία και τη διαχείριση του δάσους, καθώς και εάν εκπονήθηκαν οι σχετικές μελέτες για την αναγέννηση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.