Στο 6,13% φτάνει ο δείκτης θετικότητας στην Covid-19 στον ΟΑΣΘ, έναντι 32% που είναι στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, εξηγώντας ότι «στα 491 δείγματα, είχαμε 31 θετικά κρούσματα και αυτό είναι κάτι λιγότερο από 1,5% στο σύνολο του προσωπικού του οργανισμού».

Τόνισε ότι σήμερα το πρωί ανέρχονταν σε 35 τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στον ΟΑΣΘ και συμπλήρωσε ότι 160-170 εργαζόμενοί του βρίσκονται προληπτικά σε καραντίνα, σε σύνολο 2.057.

Υπογραμμίζοντας, «κάνουμε τεστ με δική μας πρωτοβουλία και με στόχο την προστασία του προσωπικού και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού», ο κ. Σκόδρας επισήμανε ότι σήμερα στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης ελήφθησαν για εξέταση 223 δείγματα και αύριο θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία σε αυτό του Φοίνικα και έτσι «θα φτάσουμε τις 1000 δειγματοληψίες», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ηγεσία του ΟΑΣΘ έχει αυστηροποιήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και διερωτήθηκε: «Είναι κακό που προσέχουμε τους εργαζομένους μας στον ΟΑΣΘ;».

Από την πλευρά της, η παράταξη ΔΑΣ στον ΟΑΣΘ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) καλεί σε κινητοποίηση των συνδικάτων την Πέμπτη 19/11 για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συμμετοχή στην απεργία, στις 26/11.