Τον αποκλεισμό εργαζόμενων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, από το να πλησιάσουν και να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλλει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

"Χρειάστηκε να περάσουν 9 μήνες για να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Θεσσαλονίκη που πλήττεται βαρύτατα από Covid και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα περιγράφουν αγωνιωδώς τους τελευταίους μήνες, γιατροί νοσηλευτές και ασθενείς. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού αποδείχτηκε αναποτελεσματική", τονίζει η κ. Νοτπούλου.

Για τις επαφές του κ. Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι "έγιναν σε απόλυτα ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον αφού εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών του Ιπποκρατείου αποκλείστηκε από τη συνάντηση στο προαύλιο. Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι οποίοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας σε μακρινή απόσταση αφού δεν τους επετράπη να πλησιάσουν, και καταγγέλλουν ότι για μήνες δεν υπήρξε ουσιαστικός σχεδιασμός".

Και η κ. Νοτοπούλου καταλήγει:

"Η Θεσσαλονίκη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος και σε μια μέρα που η χώρα θρηνεί 121 νεκρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ένα τσουρέκι, αντί για την πραγματικότητα".