Σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την εκλογή Αντιπροέδρου, έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Ελευθέριου Αρβανίτη, συγκλήθηκε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Νέα αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα διατελέσει η Δέσποινα (Νέλλη) Αηδονά, Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Η  Νέλλη Δέσποινα Αηδονά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ο Απόστολος Αηδονάς και η Σοφία. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης Johann Wolfgang Goethe Universitaet. Εργάστηκε σε ασφαλιστική εταιρεία στη Γερμανία για μια 3ετία. Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσε τις παιδαγωγικές της σπουδές. Υπηρέτησε 27 χρόνια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της δίδαξε από επιλογή στην Α΄και Β΄τάξη του δημοτικού.

      Υπηρέτησε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως δημοτική σύμβουλος από διάφορες θέσεις για δυο τετραετίες 1994-2002. Επανήλθε στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2019. Εξελέγη με την παράταξη «Ταχιάος Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Οι Θεσσαλονικείς την ανέδειξαν σε πρώτη γυναίκα σε ψήφους όλων των παρατάξεων. Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, του Δ.Σ. του δημοτικού Βρεφοκομείου «ο Άγιος Στυλιανός» και σε άλλες επιτροπές, ανενεργές προς το παρόν.

        Σε όλη της την ενήλικη ζωή ασχολήθηκε με θέματα κοινωνικής πολιτικής και με τον εθελοντισμό.

        Είναι μητέρα μίας ενήλικης κόρης.