«Πρέπει όλοι να προσέχουμε, έχουμε ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα». Αυτό τόνισε έξω από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα εφημερεύει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός» είπε. Διευκρίνισε ότι το εμβόλιο δε θα είναι υποχρεωτικό.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιεί επίσκεψη στην... πρώτη γραμμή του πυρός, στη Θεσσαλονίκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, καθώς και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο.

Σε συζήτηση που είχε με εργαζόμενους ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για την «σπουδαία δουλειά», που όπως είπε κάνουν. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό». Παράλληλα πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο θα δοθούν το επόμενο διάστημα 30 κλίνες ΜΕΘ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο παρέδωσαν στον πρωθυπουργό ένα χειροτέχνημα που έφτιαξαν παιδιά από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.