Με μια λιτή τελετή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρός Ιωάννης. Θάφτηκε στο παρεκκλήσι του περιβόλου του μητροπολιτικού ναού στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στην εξόδιο ακολουθία, στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, παρουσία μόλις εννέα ατόμων εντός του ναού, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης. Αλλά κι έξω από τον Ιερό Ναό, οι πιστοί ήταν ελάχιστοι, φορούσαν μάσκες και τηρούσαν αποστάσεις.

Τον μακαριστό μητροπολίτη αποχαιρέτησαν με θερμά λόγια, ο μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο τοποτηρητής της μητρόπολης Λαγκαδά, μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

Ο 62χρονος μητροπολίτης υπέκυψε μετά την προσβολή του από τον κορονοϊό και τη νοσηλεία του, το τελευταίο διήμερο, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και, όπως επισήμανε -μεταξύ άλλων- στις δηλώσεις του ο στενός φίλος του, καθηγητής Ιατρικής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Απόστολος Χατζητόλιος, ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, ενώ ήταν και εμπύρετος για μια εβδομάδα.

Στεφάνια στη μνήμη του απέστειλαν η αδελφή του εκλιπόντος μητροπολίτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο διοικητής του Γ' ΣΣ, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, κ.ά.