«Ταμπέλες στο λαιμό κρεμούσαν οι ναζί στους Εβραίους. Αυτό κάνουν και οι αντικοινωνικές, φασιστικές ομάδες με το αριστερό προσωπείο σαν κι αυτή που έδρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι δεν θα περάσει ο φασισμός, διότι ένας ιδιότυπος φασισμός είναι αυτό το οποίο εκφράστηκε μέσα από αυτές τις πράξεις. Και πρέπει να μπει ένα τέλος στον φασισμό είτε είναι μαύρος είτε κόκκινος».

Αυτό τόνισε αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο με την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή. Και πρόσθεσε «Ο Πρωθυπουργός προωθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο που ξεδιπλώνεται σε τρεις άξονες: Πρώτον στη φύλαξη με την ίδρυση ενός Σώματος Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που θα φροντίζει για την αποτροπή των εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των Α.Ε.Ι. Δεύτερον στην αναβάθμιση συνολικά των μέτρων ασφαλείας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια με έλεγχο εισόδου και πρόσβασης στις εγκαταστάσεις τους. Και τρίτον στην αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία σε περιοχές της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τη λήψη των πρόσθετων μέτρων για την πανδημία, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι ο χώρος της εστίασης πλήττεται από την αυστηροποίηση των μέτρων ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, επισήμανε ότι μπαίνουμε σε μια πιο σφοδρή επίθεση του κορονοϊού στη χώρα μας όπως και σε όλο τον πλανήτη. Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε όσους πλήττονται. Θα διατεθούν επιπλέον 2,3 δις ευρώ κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται μέχρι το τέλος του χρόνου Τα περιοριστικά μέτρα -πρόσθεσε- δεν έχουν αστυνομικό χαρακτήρα. Δεν θέλει κάποιος να φαλκιδεύσει π.χ. την ελευθερία των μετακινήσεων. Έχουν καθαρά προστατευτικό χαρακτήρα. Και είναι καλό γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μάσκες σώζουν ζωές. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός θα μας βοηθήσουν να πάμε σ΄έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο.  

Στον απόηχο της χθεσινής πρώτης διαδικτυακής συνεδρίασης της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο κ. Καλαφάτης μίλησε για μια πρωτόγνωρη διαδικασία στη διάρκεια της οποίας υπήρξε μια τρίωρη πολύ γόνιμη συζήτηση στην οποία έλαβαν το λόγο 30 Βουλευτές. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη λειτουργία της Κ.Ο. και άκουσε τις προτάσεις των Βουλευτών που αφορούσαν κυρίως αναπτυξιακά θέματα των περιφερειών τους αλλά και στήριξης συγκεκριμένων κλάδων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Οι συνεδριάσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά μια ζωντανή δεξαμενή σκέψης, υπογράμμισε, που βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των Βουλευτών και της Κυβέρνησης λειτουργώντας ουσιαστικά ως άτυποι σύμβουλοι των Υπουργών.