Ως ένα καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, θεωρεί η Αστυνομία τη σύλληψη 37χρονου μέλους διεθνούς κυκλώματος που έφερνε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πλήγμα "πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών, Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Τελωνείου Πειραιά, αλλά και με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 250 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συνελήφθη ηγετικό στέλεχος πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από χώρα της Νότιας Αμερικής.

Πρόκειται για 37χρονο ημεδαπό η δραστηριότητα του οποίου αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ως ηγετικό στέλεχος στην Ελλάδα, ανέλαβε το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους, τόσο εντός της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 17-11-2020, συνελήφθη ο 37χρονος άντρας, ο οποίος παρέλαβε από τον Λιμένα του Πειραιά και στη συνέχεια μετέφερε σε διαμέρισμα στην Αθήνα, έξι (6) τσουβάλια που περιείχαν ποσότητες καθαρής κοκαΐνης. Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες αυτές βρίσκονταν εντός εμπορευματοκιβωτίου με νόμιμο εμπόρευμα που προερχόταν από χώρα της Νότιας Αμερικής.

Κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι ήταν οπλισμένος, καθώς σε εσωτερική θήκη του παντελονιού του βρέθηκε ένα πιστόλι με φυσίγγιο διαστελλόμενου βλήματος στη θαλάμη (που εντάσσεται στις επιβαρρυντικές περιπτώσεις του Νόμου περί όπλων), γεμιστήρας με εννέα (9) φυσίγγια, συσκευή λέιζερ προσαρτημένη στο πιστόλι, επιπλέον γεμιστήρας με (13) φυσίγγια, θήκη όπλου και δύο (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου σουγιά.
Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρία (3) διαμερίσματα στην Αθήνα και σε ένα (1) στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (254) κιλά και (495) γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (220) δέματα εντός έξι (6) τσουβαλιών,
  • (36.060) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • (21) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και (25) κάρτες sim ,
  • (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • ηλεκτρική μηχανή συσκευασίας ( vacuum ) και
  • μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν :

  • (6) σφραγίδες ασφαλείας διαμετακομιζόμενων εμπορευματοκιβωτίων με συρματόσχοινο και
  • όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης του διεθνούς κυκλώματος.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνάει κατά πολύ τα 30.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές".

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία