Από τεστ, για τον κορωνοϊό, θα περάσουν όλοι οι κρατούμενοι των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Τα τεστ άρχισαν χθες, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής,  προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ. Αντώνιο Αυγερινό. Διενεργούνται από κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε άμεσα.

Τα τεστ θα συνεχιστούν έως ότου ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός του Καταστήματος.

Το κλιμάκιο απαρτίζεται από δύο επαγγελματίες νοσηλευτές του Π.Τ. ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, έναν εθελοντή γιατρό του ΕΕΣ και δύο εθελοντές του ΕΕΣ, από τον Τομέα Υγείας και θα βρίσκεται στο χώρο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, μέχρι την ολοκλήρωση των τεστ. Η δράση πραγματοποιείται με την παρουσία και συμβολή του ΕΟΔΥ. 

Κατά τη διενέργεια των τεστ, τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, για την πρόληψη της διασποράς της επιδημίας.

Επισημαίνεται ότι, πριν δυο βδομάδες, κατέληξαν από κορωνοϊό δύο κρατούμενοι των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, ηλικίας 69 και 81 ετών. Ο ΕΟΔΥ, μετά από αυτό, άρχισε τεστ στους κρατουμένους, τα οποία γίνονταν με πολύ αργό ρυθμό, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί σε αυτά 250 από τους πάνω από 500 κρατουμένους ως τις 18 Νοεμβρίου. Έτσι αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να συμβάλει στα τεστ.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΕΣ.