Πέντε μέρες μετά την ανεξαρτητοπόίηση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Αρβανίτη, που εκλέχθηκε με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Γάκης, με ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην ανακοίνωσή του, εξαίρει το ήθος του ανεξαρτητοποιημένου συμβούλου, χαρακτηρίζει σεβαστή την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί και δηλώνει πως γνωρίζει "τις πιέσεις που δέχθηκε για τη λήψη της απόφασής του..."

Κατηγορεί τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ότι "βρίσκει χρόνο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές τακτικές του, για την αποκόμιση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους". Και προσθέτει:

"Αντί να επικεντρωθεί στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης και με πνεύμα ενωτικό να επιδιώκει τη συνδρομή όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιλέγει για πολλοστή φορά να πολιτεύεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, γκρεμίζοντας γέφυρες συνεργασίας με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Είναι δε απορίας άξιον, με όλα όσα γίνονται γύρω μας, πού βρίσκει τη διάθεση να ασχοληθεί με τόσο άκαιρα ζητήματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Άλλωστε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Διοίκησης του Δήμου επιβεβαιώνουν τον τρόπο αντίληψης που έχει για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τέλος, δηλώνει ότι η παράταξή του δε θα παρασυρθεί "από τις διασπαστικές "πρωτοβουλίες" του Δημάρχου και έχοντας αίσθημα υψηλής ευθύνης έναντι των πολιτών και της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, απευθύνουμε πρόσκληση ενότητας σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χαράζοντας μέσα από τη σύνθεση ιδεών και προτάσεων την ουσιαστική συμβολή όλων μας για την υπέρβαση της κρίσης".