Τη βαθιά του θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του πρώην δημάρχου Πυλαίας, Βασίλη Καρτάλη, που απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής εκφράζει με ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Βασίλη Καρτάλη, που διετέλεσε δήμαρχος Πυλαίας από το 2002 έως το 2010, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη συνεδρίασε εκτάκτως μετά από πρόταση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια ως φόρο τιμής, να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία και να επιδοθεί ψήφισμα στους οικείους του.

Ο Βασίλης Καρτάλης ήταν 75 ετών . Νοσηλευόταν από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου χωρίς να διασωληνωθεί, αλλά με αναπνευστική υποστήριξη. Τελικά, το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2020, κατέληξε.

Από κορωναϊό έχει νοσήσει και η σύζυγός του, η οποία αναρρώνει στην οικία της.

Ο Βασίλης Καρτάλης διετέλεσε δήμαρχος Πυλαίας για δύο τετραετίες και συνέδεσε το όνομά του με την αναμόρφωση της περιοχής.

Η κηδεία του θα τελεσθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.