Η Honda ανακοίνωσε επίσημα ότι στο τέλος της επόμενης χρονιάς, αποσύρεται από τη Formula 1. Για τη φετινή σεζόν έχει δύο «πελάτες», τη Red Bull και την Alpha Tauri, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει ήδη να ξεκινήσουν να ψάχνουν για νέους συνεργάτες. Η Honda το ανακοίνωσε επίσημα και... εντελώς ξαφνικά, αναφέροντας και τους λόγους. Σύμφωνα με τους ίδιους, η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή βιώνει μια μοναδική κατάσταση μεταμόρφωσης που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια. Οπότε, θέλουν να αποχωρήσουν σε μια περίοδο που πετύχαιναν το στόχο τους, δηλαδή να παίρνουν νίκες!

Με την αποχώρηση της Honda από την F1 πάντως, μένουν μόλις τρεις κατασκευαστές κινητήρων. Mercedes, Ferrari και Renault θα παρέχουν μονάδες ισχύος στις ομάδες, οπότε η Red Bull και η Alpha Tauri θα πρέπει να διαλέξουν έναν από τους τρεις προκειμένου να συνεχίσουν για τη χρονιά του 2022, στην οποία θα γίνουν και οι μεγάλες αλλαγές της Formula 1. Η Honda επέστρεψε στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ το 2015 με τη McLaren, έχοντας μια όχι και τόσο επιτυχημένη συνεργασία. Τελικά τα «σπάσανε» λίγο πιο μετά και η ιαπωνική εταιρεία έκανε συμφωνία με τη Red Bull, η οποία πήγε σαφώς καλύτερα.

«Η Honda θα συνεχίσει να δουλεύει μαζί με τη Red Bull και την Alpha Tauri δίνοντας τα μέγιστα για να επιτευχθούν νίκες και επιτυχίες, μέχρι και το τέλος του 2021» ήταν το σχόλιο της Honda. O Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull στη Formula 1, είπε: «σαν γκρουπ, αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε την πιο αξιόπιστη μονάδα ισχύος στην αγορά για να χρησιμοποιήσουμε από το 2022 και μετά».