Τρεις εργαζόμενοι του δήμου Νεάπολης - Συκεών (οι δύο στο εργοτάξιο του δήμου και η μία στο τμήμα των ΚΔΑΠ), ανιχνεύτηκαν θετικοί στον covid-19.

Η διοίκηση του δήμου άμεσα ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ και τήρησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα και, νωρίς το πρωί, απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Αντώνη Σαουλίδη. Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν επίσης άλλα επτά άτομα που εργάζονται στα ίδια γραφεία με τους προσβεβλημένους από τον κορωνοϊό εργαζόμενους, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα δεν εμφάνισαν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση της θεατρολόγου. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης επικοινώνησε άμεσα και με τους εκπαιδευτικούς των μονάδων αλλά και και τους γονείς των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα γίνεται απολύμανση όλων των χώρων. Στο πλαίσιο της ταχείας ιχνηλάτησης, διαπιστώθηκε ότι με τη θεατρολόγο ήρθαν σε επαφή στο πλαίσιο της εργασίας της ένας αριθμός συναδέλφων της και μαθητών, οι οποίοι τέθηκαν σε 5ήμερο περιορισμό, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ ο δήμος προτίθεται να αναλάβει την πρωτοβουλία για την επανυποβολή τους σε τεστ.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει πως «παρά του ότι ο προληπτικός έλεγχος σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων είναι επί της ουσίας ευθύνη της Πολιτείας, η οποία στο μέτωπο αυτό δυστυχώς συνεχίζει να αδρανεί, ο δήμος μας, στο πλαίσιο ενός διευρυμένου σχεδιασμού, ανέλαβε την πρωτοβουλία των διαγνωστικών προληπτικών τεστ για όλους τους εργαζόμενους με την κάλυψη του κόστους καθ’ ολοκληρίαν από το δημοτικό ταμείο».

«Η διοίκηση του δήμου βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα επιβάλλονται για την προστασία της υγείας τους και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Αντώνης Σαουλίδης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δωρεάν προληπτικής υποβολής σε τεστ για Covid-19 για τους εργαζόμενους στον τομέα της Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα Μικροέργα, στο Μικροσυνεργείο, οι Ηλεκτρολόγοι, η Υπηρεσία Πρασίνου, τα ΚΕΠ, η Τεχνική Υπηρεσία και εργαζόμενοι στα δημοτικά κτίρια.

Έχει ήδη προηγηθεί η υποβολή σε τεστ για Covid-19 του συνόλου των εργαζόμενων σε όλους τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, πριν την έναρξη της λειτουργίας τους για τη νέα σχολική περίοδο, ώστε παιδιά και προσωπικό να μπουν με ασφάλεια στις τάξεις, αλλά και του συνόλου των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.Φ.Η. του δήμου.