Το δοκάρι στο α μέρος κι ο ανεκδιήγητος διαιτητής του αγώνα με την Γρανάδα σταμάτησαν, απόψε, τον ΠΑΟΚ, από το να επιστρέψει από την Ιβηρική με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ήταν το δεξί κάθετο που σταμάτησε πλασέ του Σβαμπ στο α μέρος. Ήταν ο Πορτογάλος ρέφερι που, ίσως ο μόνος σε όλη την Ευρώπη, δεν είδε την ανατροπή -επίσης- του Σβαμπ στο 88'. Κι έτσι έμεινε το 0-0 στην Ισπανία...

Σαφώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ, από το 1 ως το 90, δικαιούνταν της νίκης με βάση την απόδοση των δύο ομάδων. Καλύτερα στημένος στο γήπεδο, δεν κινδύνεψε παρά μόνον σε μία στιγμή, όταν προς το τέλος του αγώνα, σε ένα γέμισμα από το... κέντρο, ο επιθετικός της Γρανάδας δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην μπάλα κι αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Το ίδιο, όμως, είχε συμβεί πολλές φορές για τους παίκτες του Δικεφάλου. Δυο φορές ο Τσόλακ, δυο ο Ζίβκοβιτς, μία ο Σβιντέρσκι έχασαν παρόμοια ευκαιρία, ενώ κι ο Βαρέλα (με κεφαλιά) και, πάλι, ο Ζίβκοβιτς, αλλά κι ο Ίνγκαρσον (με σουτ) δεν είχαν τύχη.

Για τον διαιτητή τι να πρωτοπεί κανείς. Θυμηθήκαμε τις μάχες των ελληνικών ομάδων στη δεκαετία του 70, όταν οι αλήστου μνήμης διαιτησίες έσπρωχναν με κάθε τρόπο τους μεγάλους Ευρωπαίους αντιπάλους. Ο Πορτογάλος διαιτητής είναι σίγουρο ότι δεν θα δει τον αγώνα στο βίντεο. Διαφορετικά, αν όλα αυτά που έκανε ήταν λάθη, δε θα μπορεί να κοιμηθεί. Κράτησε στο τσεπάκι του κίτρινες, είδε οφσάιντ εκεί που δεν υπήρχαν, αδιαφόρησε για το σκληρό παιχνίδι των Ισπανών και, για κερασάκι στην τούρτα, δεν είδε το καταφανέστατο πέναλτι του '88...

Για τον ΠΑΟΚ ο Ζίβκοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε όταν έπρεπε, ο Γιαννούλης στο γνωστό του ρόλο όργωσε την πλευρά του, Βαρέλα και Κρέσπο ήταν ουσιαστικοί στην άμυνα, ο Ίνγκαρσον είχε ακόμη και... επιθετικό ρόλο, o Αουγκούστο έδωσε την ταχύτητα που έπρεπε, ο Σβαμπ ήταν ο άνθρωπος με την καλύτερη ευκαιρία, ο Μουργκ άρχισε εντυπωσιακά αλλά έπεσε στη συνέχεια, ενώ ο Ζίβκοβιτς είχε να αντιμετωπίσει τις ... κλοτσιές των αντιπάλων του. Από τη Γρανάδα φάνηκε ο Κένεντι, ενώ στην κλοτσιά πρωτοστάτησε ο Ερέρα.

Διαιτητής: Τιάγκο Μαρτίνς ( Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ερέρα, Βαγιέχο, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Αντρ.Ζίφκοβιτς, Αουγκούστο,

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεζ): Ρούι Σίλβα, Νέβα, Βαγέχο, Χερμάν, Μίγια, Ερέρα (60' Μολίνα), Γκοναλόν (90' Μπράις) Πουέρτας, Κένεντι (73' Σόρο), Σουάρες (73' Μοντόρο) Ματσίς (90' Ντουάρτε) 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ροντρίγκο (75' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (70' Ελ Καντουρί) και Τσόλακ (7Ο' Σφιντέρσκι)