Διαφορετικοί, από κάθε άλλη χρονιά, λόγω κορωνοϊού, θα είναι οι εορτασμοί για την τριπλή γιορτή της Θεσσαλονίκης: Τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και την επέτειο του έπους του '40.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που μίλησε, χθες, στα Γεγονότα στις 10 της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100), "θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι, εφέτος, οι εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη και τις επετείους που γιορτάζουμε, θα θυμίζουν περισσότερο τον εορτασμό του... περσινού Πάσχα". Ανακοίνωσε ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, δε θα υπάρξουν μεγάλες εκδηλώσεις, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Να επισημανθεί ότι, ήδη έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πως εφέτος δεν θα γίνουν παρελάσεις -συμπεριλαμβανόμενης και της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης που γίνεται, κάθε χρόνο, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ούτε, φυσικά, η μαθητική παρέλαση που γίνεται στην οδό Τσιμισκή.

Ο κ. Ζέρβας έκανε ειδική αναφορά στους νέους, καθώς συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, στην οποία υπογραμμίστηκε πως, πλέον, ένα στα δύο κρούσματα κορωνοϊού αφορά ασθενή νεαρό σε ηλικία. "Θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να παραμείνουμε στο επίπεδο 2, γιατί βρισκόμαστε πολύ κοντά, όχι μόνον στο επίπεδο 3, αλλά και στο επίπεδο 4", προειδοποίησε ο δήμαρχος. Και ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να μη βρεθούμε πάλι σε καταστάσεις λοκ ντάουν.