Στις 12 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει το Δικαστήριο την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβάλλει στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. 

Χθες το πρωί η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε βαριές ποινές, που ενδεχομένως οδηγήσουν πολλά από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Η εισαγγελική πρόταση κινήθηκε προς τις αυστηρότερες ποινές που προβλέπει ο νόμος για τους κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρότεινε κάθειρξη 13 ετών για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και λοιπούς και κάθειρξη 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. \

Για όσους το Δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, τέσσερις συνολικά, τους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο, η εισαγγελική πρόταση ήταν κάθειρξη 5 χρόνια. 

Αν η πρόταση της εισαγγελέως για τους 4 πρώην βουλευτές με τα ελαφρυντικά γίνει δεκτή, η ποινική τους μεταχείριση θα είναι ευνοϊκότερη από τα λοιπά πολιτικά στελέχη και πάντως δε διατρέχουν κίνδυνο φυλάκισης. 

Για τον καθ' ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη και 7 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου για τις ποινές, ο λόγος θα περάσει και πάλι στην εισαγγελέα για την πρότασή της σχετικά με την ανασταλτική δύναμη στην έφεση. Η αντίστοιχη απόφαση του Δικαστηρίου θα κρίνει ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.