Η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΗ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τέσσερα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι τον συνόδευαν.

Μόνον που αυτήν τη φορά η αίθουσα ήταν άδεια, αφού εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας: Παραβρέθηκαν μόνον εκπρόσωποι των κομμάτων και το προεδρείο της Βουλής, αλλά και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, που κάθισαν στα ειδικά έδρανα τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις. Ιερωμένοι, Ιερώνυμος και βουλευτές φορούσαν όλοι μάσκα, ακόμη και κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Πρόεδρο της Βουλής, στο γραφείο του τελευταίου ,στο κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη της τελετής, ανέγνωσε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Α΄ Συνόδου.

Με τη λήξη του Αγιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ευχήθηκε «καλή δύναμη και υγεία, έτσι ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός». 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και τα συνοδεύοντα αυτόν μέλη της Ιεράς Συνόδου κατά την άφιξή τους στο Κοινοβούλιο και τους συνόδευσε στο γραφείο του, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.