Ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, δύο στη Στερεά Ελλάδα κι από ένα σε Νότιο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, χθες, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα για τους υπεράριθμους πελάτες και αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας τους.

Επίσης, ένα μπαρ λειτουργούσε μετά τα μεσάνυχτα και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Τέλος, "έπεσαν" 29 πρόστιμα σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης που δεν έκαναν χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, λεωφορεία και ταξί.

Χθες, Σάββατο 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 44.452 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

19 παραβάσεις και τρεις συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε έξι καταστήματα, από τα οποία δυο στη Στερεά Ελλάδα και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο -από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 830 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 71 άτομα.

Έξι για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες τέσσερις στην Αττική και από μία σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη -από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (164) σχετικές παραβάσεις.

280 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:


o (50) στην Ήπειρο,

o (42) στην Κεντρική Μακεδονία,

o (35) στη Στερεά Ελλάδα, 

o (29) στη Θεσσαλονίκη,

o (24) στο Βόρειο Αιγαίο,

o (19) στη Δυτική Ελλάδα,

o (18) στο Νότιο Αιγαίο,

o (17) στην Κρήτη,

o (12) στην Αττική, 

o (10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

o   (8) στα Ιόνια Νησιά, 

o   (8) στην Πελοπόννησο, 

o   (4) στη Θεσσαλία και  

o   (4) στη Δυτική Μακεδονία. 

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.965 παραβάσεις του είδους και επιβλήθηκαν 19.949 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.