Πάτησε γκάζι και προσπάθησε να ξεφύγει από τα μπλόκα, νεαρός διακινητής μεταναστών που δεν είχαν συνοδευτικά έγγραφα, αλλά το αυτοκίνητο ανατράπηκε και κατέληξε με χειροπέδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ως δράστης φέρεται 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι χθες (12-10-2020), από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Τον νεαρό εντόπισαν οι αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή του Σοχού, να οδηγεί όχημα τύπου van. Όταν του ζήτησαν να σταματήσει, αυτός, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε αφού εξετράπη της πορείας του. 

Συνελήφθησαν ο 27χρονος οδηγός και ο 25χρονος συνοδηγός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε αν υπήρξαν τραυματισμοί από το τροχαίο που προκάλεσε ο φερόμενος ως διακινητής.

Κατασχέθηκαν το όχημα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο και αφορά παρόμοια περίπτωση.