Μετά από εννιάμισι περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία των rapid test στη Θεσσαλονίκη, η οποία από αύριο θα βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο οποίος επικαλέστηκε τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, στα 3.100 τεστ -αριθμός που δεν αποτελεί το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, θετικά εντοπίστηκαν τα 210. Πρόκειται για 6,8% θετικότητα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, που είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. «Για τη Θεσσαλονίκη και για τις άλλες δύο περιοχές, που σήμερα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα μπουν στο ''κόκκινο'', ξέρουμε ότι πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα, έχουμε δει άλλες περιοχές πάνε καλύτερα όταν έχουμε εφαρμόσει στοχευμένα τοπικά μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, το βλέπουμε αυτό σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο», επισήμανε.

Από το πρωί στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκαν απίστευτες ουρές στην Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι πολίτες έσπευσαν να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, λόγω της αυξημένης ανησυχίας μετά την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η φωτογραφία είναι του Βασίλη Βερβερίδη