Η «Πόλη Ανάποδα- αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης» καλεί όσους και όσες ζουν στη Θεσσαλονίκη να συμμετέχουν στη διαδικτυακή της καμπάνια και να αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες συνωστισμού στα αστικά λεωφορεία.

Τα μέλη της κίνησης, που έχουν εκλέξει έναν εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με το σύστημα της απλής αναλογικής, πήραν την απόφαση τη στιγμή που ο ΟΣΕΘ όρισε από τις 30/10 το όριο πληρότητάς των λεωφορείων στο 50%. Σκοπός τους να στηριχθεί αίτημα για άμεση αγορά καινούργιων λεωφορείων και για δημιουργία αποκλειστικών, προστατευμένων λωρίδων για την κίνηση τους. 

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στην καμπάνια βγάζουν τη φωτογραφία και την ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hashtag #CoronOASTH και #ΣυνΟΑΣΘισμός.

"Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η μοναδική πόλη που ταλαιπωρείται από τις αστικές της συγκοινωνίες, καταφέρνει όμως και σε αυτό το ζήτημα να κατέχει τα αρνητικά πρωτεία. Κάθε κάτοικος αυτής της πόλης γνωρίζει από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Η μετακίνηση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους βραχνάδες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα", τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι: "Η «Πόλη Ανάποδα» και η «Δύναμη Ανατροπής» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και «η Πόλη Αλλιώς» από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, πήραμε την πρωτοβουλία στις 27/05 να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο που θα καταγράφει την πραγματική κατάσταση στους δρόμους της πόλης (http://paratiritiriooasth.com/). Απο την καταγραφή προκύπτει πως ακόμα και μετά τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε βαθμό που να ικανοποιεί τις ανάγκες των δημοτών για μετακίνηση. Ο πραγματικός αριθμός των λεωφορείων δεν πλησιάζει καν ούτε τα -σε κάθε περίπτωση ανεπαρκή- 350 που αναφέρει η κυβέρνηση, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η διοίκηση του Δήμου, και δεν θα είναι επαρκής, ακόμη και αν τα 50 λεωφορεία που δώρισε, με λεφτά των δημοτών, ο Δήμαρχος Κ. Ζερβας, μαζί με τα πρώτα 54 μεταχειρισμένα λεωφορεία που μισθώνει ο ΟΑΣΘ, βρεθούν σήμερα στην κυκλοφορία. Να σημειωθεί μάλιστα πως σε όλα αυτά τα επιπλέον οχήματα δεν ανοίγουν τα παράθυρα".