Ανατροπή στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Ursula von der Leyen στην Τελετή Απονομής του βραβείου «Θεοφανώ». Σε αυτοαπομόνωση και χωρίς τη δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιού, η Πρόεδρος θα συμμετέχει στην εκδήλωση απευθύνοντας την ομιλία της με σύνδεση

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ursula von der Leyen, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για την ανατροπή της καθόλα προγραμματισμένης παρουσίας της στην πρώτη Τελετή Απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ».

Μετά από πρόσφατη συμμετοχή της σε συνάντηση όπου παριστάμενος διεγνώσθη θετικός στον ιό, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, δεν της επιτρέπεται να ταξιδέψει, και συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει το πρώτο Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ». Παρόλα αυτά, και δεδομένης της θέρμης με την οποία έχει από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος Θεοφανώ, καθώς και την απονομή του πρώτου βραβείου στο πρόγραμμα Erasmus, θα συμμετέχει στην Τελετή και θα απευθύνει την ομιλία της μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης. Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. 

Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες της πανδημίας επ’ ουδενί δεν μειώνουν τον μεγάλο ενθουσιασμό για τη θέσπιση αυτού του νέου και πρωτοποριακού βραβείου που προάγει την Ευρωπαϊκή Ιδέα και συνεργασία.