Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο νομός Πέλλας, μετά τον εντοπισμο 114 κρουσμάτων κορωνοιού σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, σε σύνολο περίπου 400 εργαζομένων.  

Στην εταιρεία μπήκε λουκέτο για 10 ημέρες, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του Νίκου Χαρδαλιά. Στην Πέλλα μετέβη εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου ώστε να συμμετάσχει σε σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα με τους τοπικούς φορείς για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου, ανεστάλη η λειτουργία και των λαϊκών αγορών στο δήμο Σκύδρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το Σεπτέμβριο στο νομό Πέλλας διαγνώστηκαν 294 κρούσματα κορωνοϊού και καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι. Tον περασμένο Αύγουστο τα κρούσματα στην Πέλλα ήταν 105, δηλαδή σχεδόν τριπλασιασμός κρουσμάτων. Μόλις στις 2 Οκτωβρίου ο νομός έχει 114 νέα κρούσματα. Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το νομό Πέλλας, που βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων. 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, στο Διοικητήριο, για να ληφθούν προφανώς αποφάσεις, μετά τη γνωστοποίηση των κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν σε μεταποιητική μονάδα της περιοχής Μαυροβουνίου Σκύδρας.Παρόντες οι Δήμαρχοι του Νομού Πέλλας, φυσικά με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Τζαμτζή και οι οποίοι μπαίνουν πια στη διαδικασία ενός δύσκολου κύκλου αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Με ελικόπτερο αφίχθη στην Έδεσσα ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου μαζί με την διευθύντρια του ΕΟΔΥ ώστε να συμμετάσχουν στην έκτακτη συνεδρίαση που διεξάγεται αυτή την ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο κ. Παπαγεωργίου μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στην ΠΕ Πέλλας δήλωσε ότι δεν θα ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα για τον Πέλλα αλλά θα συνεχιστεί η εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων. Που σημαίνει καταρχήν καθολική εφαρμογή της μάσκας όπως ήδη εφαρμόζεται εδώ και δύο εβδομάδες.

Μετά την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή  και για λόγους προστασίας κι ασφάλειας της δημόσιας υγείας αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Σκύδρας από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.