O Ιβάν Σαββίδης, με την ιδιότητα του Προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα στους Έλληνες όλου του κόσμου:

" Αγαπητοί συμπατριώτες!

80 χρόνια μας χωρίζουν από τα γεγονότα που έμειναν για πάντα στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας, ως θρίαμβος του ελληνικού έθνους, ο οποίος απέρριψε κάθε συμβιβασμό με το επικείμενο κακό του φασισμού.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, οι Έλληνες σκύβουν το κεφάλι τους στην ευλογημένη μνήμη εκείνων που πέρασαν από τις σκληρές δοκιμασίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ταυτόχρονα βιώνουν μια αίσθηση υπερηφάνειας και συμμετοχής στα μεγάλα γεγονότα εκείνων των ετών.

Τότε, το πρωΙνό του Οκτωβρίου του 1940, η επιθυμία να δοθεί μια αποφασιστική απόρριψη στον επιτιθέμενο ένωσε το λαό μας, καθιστώντας το ελληνικό "OΧΙ" ένα από τα πιο φωτεινά σύμβολα πατριωτισμού, θάρρους και αυτοθυσίας ολόκληρου του έθνους στο όνομα υψηλότερων ιδανικών.

Σήμερα, όπως και σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, όλοι χρειαζόμαστε θάρρος, υπομονή, αφοσίωση και πειθαρχία. Πρέπει να ενώθουμε και πάλι ενάντια στις εξωτερικές και εσωτερικές απειλές για να προστατεύσουμε την υγεία του έθνους, την ευημερία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Το κατόρθωμα των προγόνων μας θα παραμείνει για πάντα ένα αξιόλογο παράδειγμα πιστής, προσφοράς και αγάπης για την Πατρίδα μας.

Αιώνια η μνήμη των πεσόντων.

Ειρήνη, υγεία και ευημερία σε όλους όσους ζουν σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Εθνικο-πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας

Ιβαν Σαββίδης"