H ώρα της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ πλησιάζει. Η ποιο μεγάλη ώρα της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ πλησιάζει. Το 2- 1του πρώτου αγώνα,κρατάει τους ασπρόμαυρους ζωντανούς, οι οποίοι και είναι αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία το βράδυ της Τετάρτης και για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους πορεία να παίζουν τα ρέστα τους για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Σε αυτό το σημείο είχαν φτάσει και τις προηγούμενες χρονιές. Αρκετές μάλιστα. Αλλά τότε ήταν ο Αγιαξ, η Μπνεφικα που του έφραξαν τον δρόμο. Τώρα η Κράσνονταρ, δεν μπορεί να τρομάξει την Ομάδα του Φερέιρα, αλλά σαφέστατα θέλει προσοχή το ματς.

Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Ένα όνειρο ετών, μια ολόκληρης γενιάς οπαδών της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής που εξάπτει τα πάθη των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι είναι έτοιμοι, σαν απο δεκαετίες να ξεχυθούν στους δρόμους, αν όλα κυλήσουν ομαλά. Οι μέρες και οι ώρες μοιάζουν λίγες, όσο και αν η Τετάρτη δείχνει μακρινή. Φαντάζομαι ότι ο Αμπελ Φερέιρα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και τους δυο νεομεταγραφέντες, οι οποίοι θα αλλάξουν σαφέστατα την αγωνιστική εικονα του ΠΑΟΚ, σε σχέση πάντα με την αναμέτρηση της Ρωσίας προ ημερών.
Ποτέ δεν μου άρεσε να μπλέκομαι στα πόδια του προπονητή ούτε να προσπαθώ να αναλύω τις σκέψεις του. Είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος, που κέρδισε πόντους με τις εμφανίσεις της ομάδας στα ματς με Μπεσίκτας και Μπενφίκα, θα κάνει το καλύτερο. Όπως και οι παίκτες του, που αδίκησαν τους εαυτούς τους, στο πρώτο ματς. Ας τους εμπιστευτούμε, μέχρι τέλους.
Στο προκείμενο. Πάνω και πέρα από κάθε αγωνιστικό πλάνο, αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Και σε αυτό το επίπεδο, σε έναν ακόμη αγώνα ο Φερέιρα καλείται να αποδείξει και τις δικές του προπονητικές αντοχές, σε έναν σύλλογο που έτσι και αλλιώς έχει ανέκαθεν υψηλούς στόχους και όνειρα. Αυτη η ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά με την ποιότητα της, την δημιουργική και εκτελεστική της ικανότητα, κάτι που βέβαια θα κληθεί να αποδείξει κόντρα σε έναν αντίπαλο, απρόβλεπτο, όπως είναι η Κρασνονταρ.
Στο ματς της Τετάρτης δεν συγχωρούνται λάθη. Αυτά τα ματς άλλωστε είναι που ξεχωρίζουν τους άνδρες από τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή σε αυτό το παιχνίδι. Ο στόχος ένας και μεγάλος. Στόχος που υπαγορεύεται από τα όνειρα των οπαδών του Δικεφάλου, στόχος που θα δικαιώσει όλους αυτούς που περιμένουν καρτερικά την αγωνιστική έκρηξη, μετά από δεκαετίες αδικίας και χαμένων στόχων.
Μετά την αίσθηση που προκάλεσε έως τώρα στον δρόμο που οδηγεί στα Αστέρια, ήρθε η ώρα η ομάδα του Φερέιρα να ολοκληρώσει το έργο της και να αποκλείσει την Κράσνονταρ.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης, έχει μεγάλη ιστορία και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, για να προκριθεί, επιβεβαιώνοντας την Πανευρωπαϊκή δυναμική του συλλόγου. Και τη μοναδικότητά του.