Στην ταινία "Η Μεγάλη Απόδραση των 11", ο Μάικλ Κέιν, ως Βρετανός προπονητής - παίκτης, πριν τον αγώνα των αιχμαλώτων πολέμου με τη Γερμανία, εξηγεί πώς, με σφικτή άμυνα, οι αιχμάλωτοι δεν θα ρεζιλευτούν. Ο Πελέ παίρνει την κιμωλία κι εξηγεί πώς θα μπει το γκολ και θα κερδίσουν: "Θα πάρω την μπάλα από την άμυνα, θα τους περάσω όλους και θα βάλω το γκολ", λέει!

Ε, λοιπόν, έτσι έκανε το 2-0, επί της Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ και εδραίωσε την πρόκρισή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιαννούλης πήρε την μπάλα από την άμυνα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον νεοφερμένο Ζίφκοβιτς κι αυτός κάρφωσε την παλιά του ομάδα...

Είχε προηγηθεί μια, ακόμη, προσπάθεια του Γιαννούλη, που έπαιξε τον... πασέρ στο κέντρο, έσπασε στον ¨Ακπομ, ο Άγγλος έδειξε την κλάση του κυνηγώντας μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, γύρισε από τον ασβέστη ακριβώς στο σημείο που ερχόταν ο Γιαννούλης, αλλά πρόλαβε ο... Βερντόνχεν να στείλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η Μπενφίκα μείωσε στο 90+4' με κεφαλιά του Σίλβα, αλλά δεν είχε χρόνο για τίποτε άλλο.

Στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά, "χάθηκε" από το 25 ως το 55, αλλά από εκεί κι έπειτα ξαναβρήκε το πάθος του, έκανε το 1-0 και κατάφερε να ελέγχει τα πάντα στην άμυνα. Με το που έκανε και το 2-0, φαινόταν ακόμη πιο σίγουρος και, απλά, περίμενε να περάσει η ώρα. Ως τότε, όμως, χρειάστηκε η προσπάθεια όλων των παιδιών, που έπαιξαν με πρωτοφανές πάθος, αλλά και οι επεμβάσεις του Ζίφκοβιτς, που κράτησε το μηδέν ως τις καθυστερήσεις, όταν, πλέον, είχαν κριθεί όλα και οι Πορτογάλοι αναζητούσαν το γκολ της τιμής...

Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε για πρώτη φορά την Μπενφίκα, η Μπενφίκα χάνει για πρώτη φορά τους ομίλους και κλαίει τα 100.000.000 ευρώ που δόθηκαν πριν έναν μήνα για να αναδιοργανωθεί. Θα περιμένει τον... επόμενο χρόνο για να ρεφάρει. Όσο για τον Δικέφαλο, έχει άλλη μία... επικίνδυνη αποστολή: Να περάσει την Κράσνονταρ και να βρεθεί, για πρώτη φορά, στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ:

Δοκάρια: - / 

Γκολ: 63'  Δημήτρης Γιαννούλης 75'  Αντρίγια Ζίβκοβιτς / 90+4' Σίλβα

Διαιτητές; Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), Μαρκ Μπροσχ (Γερμανία), Στεφαν Λουπ (Γερμανία), 4ος Μπάστιαν Ντανκερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: 1' Πέλκας, 28'  Βαρέλα, 44'  Μιχαηλίδης, 80' Σβαμπ, 90+2'  Εσίτι /  44'  Αλμέιδα

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66' Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80' Εσίτι), Άκπομ (70' Σβιντέρσκι).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ, Έβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνιες).