Ο δρόμος για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας- και η επιστροφή στα προ-κορωνοϊοού επίπεδα- θα είναι μακρύς σύμφωνα με τον  επικεφαλής της Deutsche Bank.  

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη έπεσε κατακόρυφα με τα lockdown που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο, ωστόσο, ανέκαμψε ελαφρά τους τελευταίους μήνες και έπειτα από τη χαλάρωση των περιορισμών. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ.  

Παρόλα αυτά υπάρχουν ανησυχίες ότι η ελαφρά αυτή ανάκαμψη δεν θα θα διαρκέσει, ειδικά εφόσον εφαρμοστούν εκ νέου περιορισμοί και για όσο δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία για τον κορωνοϊό. 

«Η επιστροφή στα παλιά κραταιά επίπεδα της οικονομίας μας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό, τι υποθέτουμε σήμερα», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Ζέβινγκ, στη Διάσκεψη Κορυφής της Handelsblatt Banking. «Πολλές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν με μειωμένες πωλήσεις για πολύ καιρό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κατάσταση όπου θα έχουμε ανάκαμψη μεν, αλλά σταδιακά και όχι σε όλες τους κλάδους», συνέχισε.  

Η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τον ταξιδιωτικό κλάδο και τον τουρισμό με κάποιους αναλυτές να αναρωτιούνται κατά πόσο ό η φετινή τουριστική σεζόν δίνει τελικά μια προσωρινή ανάσα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο. 

 Επιπλέον, κάποιες κυβερνήσεις σχεδιάζουν να μειώσουν τα οικονομικά πακέτα στήριξης, πράγμα που αυξάνει τους οικονομικούς κινδύνους για πολλές εταιρείες και εργαζόμενους. 

«Είναι δύσκολο να φτάσουμε στα προ-κορωνοΪού επίπεδα και θα πάρει χρόνο για να επιστρέψουμε σε αυτά. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί φέτος και ούτε το επόμενο έτος» προέβλεψε ο Ζέβινγκ προσθέτοντας ότιι κάποιοι κλάδοι της οικονομίας θα λειτουργούν με το 70% -90% της δυναμικότητάς τους. 

naftemporiki.gr