Σπείρα από τη Θεσσαλονίκη έστελνε κοκαΐνη στην Σαντορίνη!

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της σπείρας, 30, 29 και 23 ετών (2 άνδρες – μια γυναίκα αντίστοιχα, όλοι Ρομά ελληνικής καταγωγής).

Η αστυνομία πιστεύει ότι αρχηγός της σπείρας ήταν ο 30χρονος. Έφερνε τα ναρκωικά από το εξωτερικό και τα έστελνε στη Σαντορίνη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, ενώ τα έτερα δύο μέλη αποτελούσαν άμεσους συνεργούς του.





Τα ναρκωτικά στέλνονταν από τη Θεσσαλονίκη στο νησί με... κούριερ. Έτσι, χθες (12-09-2020) το μεσημέρι, ο 29χρονος μέλος της σπείρας παρέλαβε ΄λενα δέμα το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων συσκευασία κοκαΐνης βάρους 99,68 γραμμαρίων που βρισκόταν σε μεταλλική κασετίνα μαζί με πλαστικές μάρκες. Επιπλέον, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Σαντορίνης, κατασχέθηκαν, από την κατοχή, τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τα οχήματα των ανωτέρω δέμα κοκαΐνης βάρους 10,58 γραμμαρίων, μικροδέμα κάνναβης βάρους 5,34 γραμμαρίων, 6.685 ευρώ για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι εισπράξεις από το εμπόριο ναρκωτικών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους, ενώ κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και λεωφορείο (mini bus), που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα απόκρυψης – αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία  για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.  Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία