"Διάτρητη" και "χωρίς νόμιμη υπόσταση" χαρακτηρίζουν την απόφαση του δημάρχου Καλαμαριάς για τη μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του 10ου Γυμνασίου.

Όπως αναφέρουν, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Φοίνικα και του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, όπως επίσης καθηγητές του 3ου Λυκείου και 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, κατέθεσαν προσφυγή, ενώπιον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, για την ακύρωση της απόφασης μεταστέγασης του 3ου Λυκείου με το 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς ως έχοντες έννομο συμφέρον.

Το πρωί, έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα σχολεία, επικράτησε ένταση. Κλήθηκε η αστυνομία, ενώ πήγε επί τόπου και όχημα της Πυροσβεστικής!

Μερίδα γονέων από τον Φοίνικα που δεν επιθυμεί τη μεταστέγαση των δύο σχολείων, κρατούσε κλειστή την πόρτα με αλυσίδες και δεν επέτρεπε την είσοδο εντός του κτιρίου.

Οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου, οι οποίοι από την αρχή είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με τη μεταστέγαση των σχολείων, παραμένουν -ως και σήμερα- στο κτήριο του 10ου και δεν έχουν μετακινηθεί στη νέα τους έδρα.

Έξω από το 10ο Γυμνάσιο έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας και όχημα της πυροσβεστικής για να ανοίξουν την πόρτα που κρατούσαν κλειστή γονείς και μαθητές. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. 

Η δημοτική αρχή Καλαμαριάς από χθες ενημέρωσε για την κατάσταση την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Είναι η ώρα των προϊσταμένων αρχών της εκπαίδευσης, δηλαδή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, να κάνουν το καθήκον τους και κοιτώντας μόνο το συμφέρον των μαθητών, να συστήσουν με αποφασιστικότητα στους αντιδρώντες εκπαιδευτικούς την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης μεταστέγασης», τόνισε, μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Θανάσης Γιαννακός.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε  ότι σήμερα το ζήτημα θα λυθεί.