Δεν θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα για την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου. 

Όπως ανακοίνωσαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής και ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, η σχετική απόφαση ελήφθη πριν από μέρες, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, πριν από την ανακοίνωση των σχετικών μέτρων.

«Τώρα, όμως, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα μάς κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο όλους, γι' αυτό οι αλλαγές που γίνονται έχουν στόχο να προφυλάξουν το μέγιστο δυνατό τους πολίτες, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με περισσότερη ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Ο κ. Ιουστίνος, από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής και επισήμανε ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και να ικανοποιηθεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, ο ιερός ναός της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας θα μένει ανοιχτός από τις 13/8 έως τις 23/8 και από τις 06.30΄ έως τα μεσάνυχτα για όποιον θέλει να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στο μεταξύ, ο Δήμος και η Μητρόπολη βρίσκονται σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας των επισκεπτών και υπενθυμίζουν ότι οι πιστοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ισχύοντα μέτρα, να διατηρούν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους και να φορούν απαραιτήτως μάσκα.