Δεκάδες νεκρά ψάρια ξέβρασε ο Θερμαϊκός Κόλπος, στην προκυμαία της Νέας Παραλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πέμπτης.

Για ένα «πολύ συνηθισμένο» φαινόμενο, μίλησε ο Κωνσταντίνος Γκάνιας, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, ερωτηθείς από το grtimes.gr για τις εικόνες με τα νεκρά ψάρια.

Ο κ. Γκάνιας δήλωσε στο τοπικό Μέσο, ότι πρόκειται για μικρά πελαγικά ψάρια και το πιθανότερο είναι να είναι σαρδέλες. Εκτίμησε ότι στην προσπάθειά τους να αποφύγουν κάποιο μεγάλο ψάρι, κατέληξαν στο σημείο.

«Γενικά, η ποσότητα των ψαριών που βρέθηκαν δεν είναι και τόσο μεγάλη,  έχουν παρατηρηθεί και πολύ μεγαλύτερα φαινόμενα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως» εκτίμησε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «φυσικό» φαινόμενο, προσθέτοντας ότι στα βράχια του πυθμένα ζει μεγάλος αριθμός από μικρά ψάρια.

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ δεν απέκλεισε η θερμοκρασία να έπαιξε κάποιον ρόλο.

«Η πολύ υψηλή θερμοκρασία μπορεί να “αποσυντόνισε” αυτά τα ψάρια τα οποία φυσιολογικά ζουν σε ένα άλλο εύρος θερμοκρασιών που είναι χαμηλότερο και έτσι να ανταποκρίθηκαν με έναν λιγότερο επιτυχημένο τρόπο, όχι όμως ότι «έβραζαν» και βρέθηκαν έξω από την επιφάνεια γι’ αυτό το λόγο» ανέφερε.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο