Εμφανίζονταν ως έμποροι τροφίμων από γειτονική μας χώρα, όμως ήταν απατεώνες. Έπαιρναν εμπορεύματα από εμπόρους τροφίμων της χώρας μας και, στη συνέχεια, εξαφανίζονταν.


Ο λόγος για 56χρονο Έλληνα, 36χρονη αλλοδαπή και άλλους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία (οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν και, σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απατών τετελεσμένες κατ΄εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν ιδρύσει εταιρία - μαϊμού, σε γειτονική χώρα, στο όνομα της 36χρονης και, στη συνέχεια, επισκέπτονταν εμπόρους τροφίμων στη χώρα μας και τους έπειθαν να δώσουν εμπορεύματα για να... επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέες αγορές της αλλοδαπής! Με τον τρόπο αυτό άρπαξαν από τρεις επιχειρήσεις σε περιοχές της Πέλλας των Τρικάλων και της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τροφίμων, διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 108.741,46 ευρώ.  Επίσης... "δάγκωσαν" μεταφορική εταιρεία, η οποία υπέστη ζημία ύψους 1.260 ευρώ, καθώς δεν της καταβλήθηκαν ποτέ τα μεταφορικά.

Η κομπίνα ήταν καλά στημένη, αφού η εταιρία - μαϊμού διέθετε τα πάντα; Τιμολόγια, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κινητά και σταθερά τηλέφωνα και υποτιθέμενη έδρα!

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.