«Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης εγκαθίσταται στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρώτος θάλαμος απολύμανσης, θερμομέτρησης και αποστείρωσης, στη Βόρεια Ελλάδα σε δημόσιο κτίριο» όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Radio North 98  και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, Μιχάλης Κούπκας.
Ο θάλαμος, που είναι δωρεά ιδιωτικής εταιρίας, θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου, θα λειτουργεί αυτόματα 24 ώρες το 24ωρο και σε πρώτο χρόνο θα χρησιμοποιηθεί  για 62.500 χρήσεις από πολίτες και εργαζόμενους του δήμου.
«Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κάποιος εισέρχεται θα απολυμαίνεται, θα θερμομετριέται και θα γίνεται και πλήρης αποστείρωσή του με απόλυτα ασφαλή τρόπο γιατί υπάρχουν όλες οι πιστοποιήσεις. Ακόμη και ένας πολίτης, που είναι ασυμπτωματικός μπαίνοντας μέσα στον θάλαμο αποστειρώνεται πλήρως, διότι το ιικό φορτίο, που έχει επικαθίσει στα ρούχα του, εξουδετερώνεται. Εφόσον αυτός ο πολίτης χρησιμοποιεί και μάσκα, είναι στην  πραγματικότητα ακίνδυνος στους υπόλοιπους υγιείς», ανέφερε ο κ. Κούπκας
Πρόσθεσε δε ότι ο συγκεκριμένος θάλαμος, που είναι χορηγία ιδιωτικής εταιρίας και έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τη Σαγκάη, χρησιμοποιείται ήδη σε νοσοκομεία  του Χονγκ Κόνγκ, των ΗΠΑ και του Καναδά. Ο κ. Κούπκας περιέγραψε το θάλαμο ως μια ελαφριά κατασκευή, η οποία όμως έχει μια πολύ σοβαρή και σημαντική τεχνολογία πάνω της. 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών δεν είναι τυχαίο που  ο θάλαμος θερμομετρίας και απολύμανσης εγκαθίσταται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. «Για τη διοίκηση του δήμου μας η τεχνολογία στην εξυπηρέτηση του πολίτη και η εφαρμόσιμη καινοτομία, δεν είναι μόνο εξαγγελίες. Στη μάχη κατά του κορωνοιού η καινοτομία για εμάς είναι σύμμαχος»